Pulpety z indyka w sosie - wykonanie

Published on by Sylwia Kwiatek

Pulpety z indyka w sosie - wykonanie

  • mielone z indyka – kilogram
  • 3 ząbki czosnku
  • cebula
  • kajzerka, czerstwa
  • Jajo 60g
  • Sól, pieprz
  • majeranek, bazylia
  • Pół szklanki mleka 2%
  • Pół szklanki bułki tartej
  • 3 łyżki oleju

Przepis na pulpety z indyka nie wymaga wielu przygotowań. Wystarczy:

  1. Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek rozgnieść.
  2. Kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć, przełożyć do miski i dodać mięso.
  3. Dodać przysmażony czosnek i cebulę, przyprawić i wbić jajo.
  4. Masę uformować w okrągłe pulpeciki i obtaczać w bułce tartej. Patelnię rozgrzać i smażyć pulpety co jakiś czas je obracając.

Published on przepisy dietetyczne

To be informed of the latest articles, subscribe:
Comment on this post